KOMBİ MONTAJI

iLETİŞİM

Kombiler, günümüzde özellikle kış aylarında  evlerimizde hayatımızı kolaylaştıran hayat kalitemizi olumlu etkileyen , daha konforlu bir yaşam sunan aletlerdir. Bu sebeple kombi montajının kalitesi en az kombinin kalitesi kadar önemlidir. Prosedürlere uygun şekilde montaj, hem hayati tehlikelerin önüne geçecek hem de kombinin faydalı ömrünü de uzatacaktır.  Kombinin emniyetli bir şekilde yanması ve güvenli bir şekilde kullanılabilesi için uluslar arası standartlara ve doğalgaz idaresinin şartnamelerine harfiyen uymak zorunludur. Kombi montajında önemle  dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda gibi sıralayabiliriz.

Kombi montajı,  konusunda uzman proje ekipleri tarafından yapılmalıdır. Projeye uygun olmayan ve uzman ekiplerce yapılmayan montajlar hem servis sağlayıcısı tarafından hem de doğalgaz firmaları tarafından kabul görmezler. Kombiyi monte edecek firma bölgenizdeki doğalgaz dağıtım firması tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır.

Kombiyi duvara monte etmeden önce tesisatın bağlanması  ve bağlantı parçalarının ayarlanması gerekir.  Baca bağlantısı işlemi ise kombinin çeşidine uygun yapılmalıdır.  Kombi ile verilen hermetik baca çıkışına uygun olmalıdır. Bağlantı aparatının kombiyi sağlıklı bir şekilde taşıyacak güçte olması gerekir.  Kombi evin dışında bir yere monte edilecekse donmaya karşı kombi üzerine koruyucu kapak monte edilmelidir.

Kombi baca borusunun çok uzun olmaması ve yukarı doğru eğimli olması gerekir. Eğer baca borusu yukarı doğru eğimlendirilmez ise, yoğunlaşan su kombinin motoruna akabilir ve motora zarar verip  kombinin iç parçaların yanmasına sebep olur. Baca genelde 0,3 eğimli olmalıdır. Bu eğim aynı zamanda kombi dışarda ise yağmur sularının bacanın içine girmemesini sağlar.

Kombinin tüm parçaları CE standartlarına uygun olarak üretilmelidir. Kombi duvara monte edilip baca bağlantısı yapıldıktan sonra sıcak ve soğuk su tesisatı kombiye bağlanır. Su tesisatında bulunan vana da filtre olmasına dikkat edilmelidir, bu filtre oluşabilecek pisliklerden kombiyi ve tesisatı koruması açısından önemlidir. Kombinin bağlantı setleri iki türlüdür. Birincisi standart olan plastik bağlantı parçalarıdır. Standart plastik bağlantı parçaları daha ucuz maliyetlidir.  Diğeri ise metal pirinç setleridir. Metal pirinç olan setler daha güvenli ve daha uzun ömürlüdürler.