Kombi arızası nasıl giderilir?

Soğuk kış günlerinde hepimiz sıcak bir ortamda çalışmayı ve yaşamımızı sürdürürken üşümemeyi tercih ediyoruz. Eğer gün içinde dışarıda çok vakit geçirdiysen bir an önce eve ulaşıp sıcacık peteklerin yanında sıcak içeceklerimizi yudumlamak isteriz. Isınmak için en yaygın kullandığımız cihazlardan biri ise kombiler! Soğuk kış günlerinde yaşam alanlarımızı ısıtan bu cihazlar sayesinde dört mevsim gerek mutfak gerekse banyolarımız için sıcak su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Doğalgaz hizmetlerinin verildiği pek çok evde olmazsa olmaz ürünlerden biri olan kombiler tıpkı diğer eşyalarımız gibi bakım ister.

Evimizde elektrik ve su tesisatın sonra yaşamsal ihtiyaçlarımız için en gerekli ürünlerden biri olan kombiler gerektiği gibi bakım yapılmaz ise arızalanabilir. Peki, doğalgaz tesisat arızası nasıl giderilir? Kombinin arızalandığı nasıl anlaşılır? Kombi arızaları nelerdir ve kombi arızaları nasıl giderilir? Bu soruların yanıtları be çözümlerine dair neler yapabileceğimiz konusunu basitçe açıklayarak, özellikle soğuk kış günlerinde oldukça can sıkıcı hale gelebilecek doğalgaz tesisat arızası nasıl giderilir ve kombi arızası nasıl giderilir sorularının yanıtlarına kısaca göz atalım.

Doğalgaz tesisat arızaları ve kombi arıza nedenleri hakkında çözüm sunmadan önce bu tesisat ve cihazlarda yaşadığınız sorunların ciddi dikkat gerektirdiğini ve bazı durumlarda mutlaka uzman desteği alınması gerektiğinin altınız çizelim. Zira bilinçsizce yapılan doğalgaz tesisat arızası ve kombi arızası can ve mal güvenliğinizi tehdit edecek sonuçlara neden olabilir.

Kombi neden çalışmıyor?

Fiş takılımı ve elektrik var mı kontrol edilir
Kombinin sigortası açık mı, gaz vanası açık mı kontrol edilir
Su basıncı düşük mü incelenir
Resetleme gerektirecek bir uyarı var mı kontrol edilir

Her şey olması gerektiği gibiyse mutlaka uzman ekiplerden teknik destek alınmalıdır.

Kombi çalışmasına rağmen ısı üretmiyor?

Isı ayarı düşük mü kontrol edilir
Radyatörlere ait giriş-çıkış vanaları açık mı kontrol edilir
Peteklerde tıkanıklık yaşanıyor olabilir
Dönüş hattına ait filtrede tıkanıklık olabilir

İlk iki madde doğru şekilde ayarlı ise diğer maddelerin incelenmesi için mutlaka uzman desteği alınmalıdır. Doğalgaz tesisat arızaları uzman ekipler tarafından incelenmelidir.

Ayrıca doğalgaz tesisat arızaları ve kombi arızaları konusunda aşağıdaki sorunlar ile de karşılaşabilirsiniz.

Kombi çalışmasına rağmen musluklardan sıcak su akmaması
Kombinin su akıtması
Kombinin ateşleme yapmıyor olması
Kombinin yanarken patlama yapar gibi bir ses çıkarması

Saydığımız tüm bu sorunlar basit müdahaleler ile çözülmeyebilir. Bu nedenle uzman kombi servisleri ve doğalgaz tesisat arızaları nasıl giderilir konusunda uzman ekiplerce kontrol edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir