Su kaçağı tespiti ve tamiratı nasıl yapılır?

Gözle göremediğimiz gizli su kaçağı, evlerimize zarar veren bir sorundur. Zira su kaçağı oluşmaya başladığında, fayans ya da döşeme aralıklarından bir yol açarak geniş alanlara yayılmaktadır. Çünkü su sızıntısının ilerlediği bölgelerde zamanla tahribat oluşur. Üstelik katlı binalarda sadece su kaçağı olan katlarla kalmayarak, tüm binayı etkileyebilir. Böyle bir sorun hem bina sakinleri için maddi manevi sıkıntılar yaratıyor. Söz konusu durumlarda su kaçağı tespiti ve de tamiri yapılması gerekiyor.

Su kaçağının meydana getirdiği zararları aşağıdaki maddelerle sıralayabiliriz;

• Bina yapısında tahribat oluşacağı için dayanıklılık azalır. Kimi zaman duvarlar da dökülme gözlemlenebilir. Üstelik hem duvarlar hem de kolonlar zarar görür.

• Yüksek katlı binalarda katlar arasında akıntılara sebep olabilir. Yan ya da alt katlarda bu durumdan zarar görür.

• Duvarlarda nem kaynaklı rutubet oluşmasıyla birlikte kokulu yosunlaşma görülür. Duvar kabarır, aşınır ve boyası dökülür. Sızıntı ilerledikçe çatlamalar oluşur.

• Fayanslarda kırılmalar yaşanır. Ayrıca parkeler şişip, kabarabilir.

Ev ve işyerlerimizde su kaçağı tespiti yapmanın çeşitli yöntemleri mevcuttur. Üstelik sürekli gelişen teknolojiler ile onarım kolayca yapılır. Su kaçağının neden olduğu zararlar yapılara göre farklılık gösteriyor olsa da su sızıntısı kaynaklı hasarları görebilmemize rağmen çoğu zaman su kaçağı arızasının kaynağını gözle göremeyiz. Çünkü kaçakların çoğu gözle tespit edilemiyor ve bu nedenle bazı teknolojik cihazların desteğine ihtiyaç duyuluyor. Tesisat içinde nerede olduğunu göremediğimiz bu sızıntılar nedeniyle boru ve vanalarda daha çok tahribat oluşabilir. Üstelik ev ve işyerlerimiz de atık su, temiz su ve doğal gaz olmak üzere birkaç ayrı su tesisatı bulunmaktadır. Böyle durumlarda cihazlı su kaçağı tespiti yapabilen profesyonel firmalardan bilgi almamız ve su kaçağı tespiti yapıldıktan sonra daha fazla maddi zarara uğramadan onarım desteği almamız gerekiyor.

Su Tesisatını Mutlaka Gözlemleyin!

Su kaçağı sorunu gözle görülür hale gelmeden önlem amaçlı kontrolü sık sık yapmalısınız. Evinizin ya da işyerinizi köşelerini, dolap arkalarını, koltuk alt ve arkaları, ayrıca çamaşır ve bulaşık makinelerinin boru tesisatlarını kontrol etmelisiniz. Eğer koku ya da yukarıda belirttiğimiz işaretler ile karşılaşırsanız su kaçağı tespiti yapan firmalardan mutlaka keşif ziyareti talep etmelisiniz. Özellikle doğal gaz tesisatı ile ilgili kaçaklar can güvenliğinizi tehdit edebilir.

Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Kaynağı gözle görerek tespit edemediğimiz su kaçağı profesyonel firmalar tarafından modern cihazlar kullanılarak tespit ediliyor. Bu cihazların kullanımı oldukça basit ve ayrıca tüm boru tesisatını kontrol edebilecek hassasiyete sahip. Su kaçağının kaynağı tespit edildikten sonra çalışmalara hızla başlanıp, kaçağın ortaya çıkmasına neden olan sorunlar tespit edilir. Sonrasında bu sorunu ortadan kaldırmak için gerekli müdahale sağlanır. Bu işlemler oldukça titiz ve dikkatli şekilde yapılarak fayans ve duvarlara zarar vermeden boru kanallarına ulaşılır. Çeşitli yöntemler kullanılarak en titiz ve hızlı şekilde onarım sağlanarak, su sızıntı problemi giderilir.

Evim ya da İşyerim Zarar Görür Mü?

Uzman bir tesisatçı ile yapılan onarım işlemlerinde eviniz ya da işyeriniz kesinlikle zarar görmeyecektir. Çünkü fayanslar kaldırılsa bile bu işlem aletler ile yapılarak, fayanslarının kırılmadan muhafaza edilir. Borular çeşitli ısı, sızıntı ve pek çok detaya duyarlı kameralı aletlerle incelenerek müdahale sağlanır. Onarım tamamlandıktan sonra fayanslarınız zarar görmeden yerleştirilir. Böylece hem su kaçağı onarımı sağlanır hem de ev ya da işyeri ortamına zarar verilmeden sorun ortadan kaldırılmış olur. Ev ve işyerlerinizde su kaçağı ve sızıntısı nedeniyle sorun yaşamamak için sık sık gözlem yapmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir