Su faturam neden çok geldi?

Canlı yaşamı için olmazsa olmaz bir şey var ise o da sudur. Susuz hiçbir canlı hayatta kalamaz. Özellikle biz insanların hayatında su en tepededir. Su bizi hayatta tutar. Su ile temizleniriz. Su ile üretiriz. Kısaca su yaşam kaynağıdır. Suyu tasarruflu kullanmak da hem doğal kaynaklarımızı korumak hem de gelecek nesillere yaşanılır bir dünya için hayati öneme sahiptir. Herkes bu bilince sahip olarak yaşamak zorundadır. Peki, yaşam alanlarımızda bu bilince sahip olmamıza ve suyu ihtiyacımız kadar kullanmamıza rağmen su faturalarımız neden kabarık geliyor? Çevremizde ve sosyal ortamlarda faturalarla ile ilgili en çok duyduğumuz şikâyetlerden biri budur; su faturam neden çok geldi?

Su faturamız önceki aylara kıyasla fazla geldiyse ve bu süreçte su kullanım alışkanlıklarınızda bir değişiklik olmadıysa bu durumu mutlaka irdelemeli, su tesisatınız konusunda detaylı inceleme yapmalısınız.

Su sayacınızı inceleyin

Su sayaçları doğru çalışmadığında ya da arızalandığında doğru ölçüm yapamadığı için yüksek faturalar oluşmasına neden olabilir. Peki, su saatinin bozuk olduğunu nasıl anlarız? Basit birkaç kontrolü siz de yapabilirsiniz
Evinizdeki tüm musluklarını kapattıktan sonra ve su sayacınızı inceleyin. Su saatinizin üzerinde bulunan çark dönüyor mu kontrol edin. Eğer dönmüyor ise su tesisatınız üzerinde herhangi bir kaçak yoktur. Fakat tüm musluklar kapalı olmasına rağmen çark dönüyor ise su tesisatınızda kaçak mevcut ya da su sayacınız arızalanmış olabilir.

Sayaçtaki çarkın dönüyor olmasının nedeni kimi zaman banyo ya da tuvalet içinde su tesisat sisteminde akıtma ve su kaçağı sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Ya da farkında olmadığınız bir şekilde musluklar su damlatıyor olabilir. Kimi zaman biz farkında olmadan su tesisatında arızalar meydana gelebilir. Bu arızalar sonucunda su tesisatında kaçak olması faturaların yükselmesine neden olur.

Su tesisat arızaları ya da su kaçağından şüpheleniyorsanız, damlatan musluk ya da sıkıca kapatmanıza rağmen su akışını sürdüren klozet gibi tesisatlar mevcut ise mutlaka uzman bir ekipten destek alarak su tesisatınızı kontrol ettirmeli, eğer su kaçağı sorunu tespit edilir ise bu arızayı tamir ettirmelisiniz. Çünkü devam eden ve müdahale edilmeyen su kaçağı sorunu evinizde hasara, yüksek faturalara neden olabilir.

Eğer su kaçağı tespiti sonrası su kaçağı bulunmazsa ve tesisatınız sorunsuz çalışıyorsa ama buna rağmen su faturalarınız yüksek gelmeye devam ediyorsa bu durumda su sayacınız arızalanmış olabilir. Bu durumda mutlaka yetkililer ile irtibata geçerek su sayacınızı kontrol ettirmeli ve arıza tespit edilirse değiştirmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir