Kombide Su Kaçağı Nasıl Çözülür?

Süregelen sert kış mevsiminin de etkisiyle kombilerimiz evde gözümüz gibi baktığımız en değerli cihazlardan biri halinde geldi. Soğuk havalar nedeniyle sorunsuz ısınmak en temel ihtiyacımız. Bu nedenle kombilerimizin sorunsuz çalışmasını bekliyoruz. Zira bu havalarda kombinin arızalanması hem sağlığımızı hem de konforumuzu etkileyecek can sıkıcı bir problem. Kombiler ile ilgili en fazla karşılaşılan sorunlarda biri de su kaçağı meydana gelmesi. Peki, Kombide Su Kaçağı Nasıl Çözülür?

Teknik olarak kombiler aslında ani su ısıtıcılardır. Adına Eşanjör adı verilen parçası sayesinde yüksek ısılarda suyu hızlı şekilde ısıtır. Elbette bu yüksek ısının direncinin sürdürülebilirliği için suya ihtiyacı vardır. Kış mevsiminde kombiler kış konumuna ayarlanarak çalıştırılır. Kombiye belirli periyotlarda su alınır. Çünkü kombi içinde su basıncı düşerse, eşanjör hasar görür ve kombi delinir. Elbette bu durumun yaşanmaması için kullandığımız kombilerin kendi güvenlik sistemleri mevcuttur. Su olmadığı durumlarda kombi kendini kapatır. Kombi basıncı sürekli düşüyor ya da kombiye sürekli su takviyesi yapmanız gerekiyorsa kombi ya da tesisatta su kaçağı yaşanıyor olabilir. Bu durumda mutlaka teknik servisler aracılığı ile kaçak tespiti ve gerekli ise tamirat yaptırılmalıdır.

Kombi su basıncı barı kaçta olmalıdır?

Kombinizin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışması için su basıncı 1,5 bar ayarında olmalıdır. Tesisatta bir kaçak olması durumunda kombi barı sık sık 1,5 bar altına iner. Kombi su kaçağı söz konusu ise buna hızlı bir şekilde müdahale edilmelidir. Su eksildiği durumlarda kombi altında bulunan vana ile su takviyesi yapılabilir. Eğer kombiye yeterli su verilmez ise arıza sinyalleri alabilirsiniz. Kombiye sürekli su takviyesi yapmaya başladıysanız, kombi için su basıncını sık sık tamamlamanıza rağmen basınçta düşme yaşanıyor ise ortada bir sorun olabilir. Bu durumda kombi petek sisteminde su kaçağı olabilir. Kombide su kaçağı nasıl çözülür sorunun cevabı olarak iyi bir araştırma yaparak teknik servisiniz ile irtibata geçmelisiniz.

Çoğu zaman kombi tesisatında oluşan kaçağı bulamazsınız. Gözle görülür bir akıntı yok ise kaçak olduğu ancak kombinin basıncının sürekli düşmesi ile anlaşılabilir. Alanında uzman ekipler çoğu zaman özel cihazlar ve kontroller ile kaçağın kaynağı ve nedenini tespit edebiliyor.

Uzman firmalar ile kombide su kaçağı nasıl çözülür?

MimarTesisat ile kombi ile ilgili oluşabilecek tesisat kaynaklı sorunlar cihaza zarar verilmeden çözülüyor. Kombide su kaçağı ya da kombi de basıncın düşmesine neden olacak birçok sorun olabilir. Alanında uzman tesisatçı ustaları bu aşamada gerekli tüm kontrolleri sağlayarak, sorunu tespit eder kombide su kaçağı problemini çözer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir