Sıhhi Tesisat nedir?

Hepimizin hayatının merkezinde yer alsa da aslında çoğu zaman yaşam alanlarımızda bizlerin konfor ve sağlığını destekleyen sistemlerin adlarını bilmeyiz. Bunlardan başlıca olanların biri de sıhhi tesisat sistemidir. Peki, sıhhi tesisat nedir?


Sıhhi tesisat, ev, ofis ve aklınıza gelecek her türlü yapı için gerekli olan suyun temin edilmesi, depolanması, ısınması, dağıtılmasından pis suyun atılması gibi suya dair aklınızda gelebilecek her türlü sistemin çalışmasını sağlayan bir sistemdir. Yaşam alanlarımızda mekanik tesisatın en önemli parçası sıhhi tesisattır. Pis ve atık suyu yapıların dışına taşırken temiz suyu sağlıklı ve sorunsuz şekilde kullanım alanlarına ileten sisteme sıhhi tesisat diyoruz. Yaşam alanlarımızda suyu hijyenik bir şekilde elde ederken atık suları yapıya zarar vermeden çıkarmanın yolu profesyonelce projelendirilmiş bir sıhhi tesisattan geçer. Bu aşamada kullanılan malzeme kalitesi de hayati önem taşır. Su tesisat insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle sıhhi tesisatın doğru yapılması doğrudan sağlığımızı etkileyecek bir husustur.

Bu aşamada tesisatçının önemi

Modern yaşam içinde hızla artan şehirleşme ile beraber yapıların sağlamlığı, tesisat projelerinin doğru yapılması kadar tesisatçılık gibi ustalık gerektiren işlerin önemi arttı. Gelişen teknoloji ile birlikte artık tesisatçılar daha sistematik ve teknolojik cihazlarla çalışıyor ve sıhhi tesisatlar için üretilen malzemeler birbirinden kaliteli alternatiflerle geliştiriliyor. Yapılara su taşınması insan sağlığını doğrudan ilgilendirdiği için temiz su tesisatlarında kullanılan boru gibi malzemelerin insan sağlığına uygun, suyun kalitesini etkilemeyecek, korozyon gibi faktörlere dayanıklı malzemelerden seçilmiş olması gerekiyor. Aynı zamanda su basıncı, dayanıklılık ve izolasyon gibi tesisat ömrü açısından kritik malzemeleri doğru seçerek en doğru şekilde uygulayacak bir tesisatçı ile çalışılması çok önemlidir.

Su borularının kullanım ömrü yapıların ömrüne kıyasla daha kısadır. Çeşitli faktörler arızalanmaya neden olabilir ve sıhhi tesisat sisteminizde onarım ya da değişim yapılmasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu gibi durumlarda su tesisat sistemine kolayca ulaşılabilmesi açısından yapının mimarı tasarım aşamasında önlemler alınması gerekir. Sıhhi tesisatları uzun soluklu kullanabilmeniz için onarım, değişim ve tamirat işlemlerini daima alanında uzman, standart kriterleri yerine getiren firmalarla yapmanız gerekiyor. Hem sağlığınız hem de yapılarınızın sağlığı için sıhhi tesisat önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir