Pimaş tıkanıklığı nasıl açılır?

Yaşam alanlarımızda hayati öneme sahip su tesisatı ve sıhhi tesisat gibi sistemler birden fazla bölüme ayrılır. Bunlardan biri de adına pimaş denilen sistemdir. Pimaş hattı; lavabo, banyo ya da tuvalet gibi alanlarda yer alan gider borusundan kanalizasyona giden boru hattına denir. Bu borular zaman geçtikçe çeşitli nedenlerden ötürü tıkanabilir ve temiz su hatlarından farklı olarak insan sağlığı için risk teşkil eder. Pimaş açma işlemi genelde borularda ya da tesisatlarda oluşan tıkanıklıklarda tesisat ekipmanları kullanılarak yapılır. Bu hatlarda sorunlar genelde tesisat iyi döşenmediği için yaşansa da pek çok etken kaynaklı problem oluşabilir. Bu durum hem sağlık riski taşır hem de su baskını gibi maddi zararları olacak kazalara yol açabilir. Tıkalı pimaş açma konusunda uzman bir tesisatçı gerekli desteği sağlayabilir ve pimaş tıkanıklığı açma işleminde size yardımcı olabilir. Peki, pimaş tıkanıklığı nasıl açılır?

Pimaş Nedir?

Yaygın kullanılan banyo, bataryalar, küvet gibi alanlardan gelen atık suları bina dışına taşıyan boru sistemine pimaş denir. Genel olarak PVC malzeme ile üretilen pimaş boru hatları kimi zaman tıkanabilir.

Pimaş’ın Tıkanma Sebepleri Nelerdir?

Pek sorun buna neden olsa da genel olarak kullanım kaynaklı hatalardan ötürü pimaş tıkanma sorunu yaşanır. Su da çözünemeyen maddeler pimaş borularına atıldığında zamanla birikir ve su giderlerinin tıkanmasına neden olarak su tahliyesine engel olur. İnşaat artıkları, gerekli standartları sağlamayan kötü malzeme nedeniyle yaşanan çökmeler de pimaş tıkanıklığı sorununun diğer nedenleridir.

Peki, Tıkalı Pimaş Açma Yöntemleri Nelerdir?

Kaynağını görebildiğiniz basit pimaş tıkanıklık sorunları için tel, pompa ya da kimyasal lavabo açıcılar kullanabilirsiniz. Fakat tıkalı pimaş açma sorununu bu yöntemlerle çözemediyseniz sorun daha büyük ya da ulaşamayacağınız bir alanda olabilir. Bu durumda tek başına tamirata kalkışmak daha büyük sorunlara yol açabilir.

Günümüzde pimaş tıkanıklığının tespiti oldukça kolay hale geldi. Alanında uzman tesisatçılar bu konuya istinaden özel eğitim alarak kanal açma makineleri kullanmakta ve pimaş borularını hızlı bir şekilde üstelik zarar vermeden açabilmekte… İleri teknoloji ile geliştirilen robot cihazlar sayesinde tıkanmış pimaş kanalına girilerek tıkanıklığın yeri hızlıca saptanır ve arıza giderilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir