Tuvalet Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Gerek ev gerekse iş ortamımızda tuvaletler günlük yaşamımızın önemli bir parçası. Genel olarak hayatımızın akışı içinde tuvaletlerde oldukça fazla zaman geçiriyoruz. Bu nedenle sağlığımız, kişisel ve ev hijyenimiz için bu alanların temiz olması oldukça önemli bir konu haline geliyor. Fakat bazı durumlarda ne kadar dikkatli olursanız olun tuvaletlerde istenmeyen kötü kolular, su sızıntıları ve daha da kötüsü tuvalet tıkanıklığı meydana gelebiliyor. Kimi zaman ise tuvalet tıkanıklığı açma işlemi göründüğü kadar kolay olmayabilir ve tesisatçı çağırmanız gerekebilir.

Tuvalet Neden Tıkanır?

Günlük hayatımızın bir parçası olan bu alanlar için tuvalet neden tıkanır sorusunun pek çok yanıtı var aslında. İçeri atılan ve suda erimeyen tuvalet kağıtları, kadın pedi gibi daha büyük cisimler, moloz gibi sert malzemelerin dökülmesi, saç ya da insani farklı malzemelerin atılması gibi eylemler tuvaletlerin tıkanmasına yol açar. Bazen de klozet gider borusunun eğimsiz yapılması, gider borularında çökme yaşanması, ana gider hattında oluşabilen tıkanmalar ve gider borularının özensiz ve kalitesiz malzeme ile yapılması tuvalet tıkanması sorunlarına neden olabilir.

Tuvalet Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Tuvalet tıkanmasının sebebini bildiğiniz ve sorunun kaynağını görebildiğiniz tıkanmalar; su, pompa, tel, sirke, karbonat ya da kimyasal açıcılar gibi yöntemlerle müdahale edilerek açılabilir. Fakat tuvalet tıkanıklığı sorununa neden olan maddeye ulaşamıyor ya da göremeyeceğiniz bir durumda ise uzman bir tesisat ekibinden destek almanız gerekiyor. Bu gibi durumlarda genelde en çok yapılan hata tuvalet giderine fazlaca su dökmek oluyor. Fakat bu eylem borularda daha fazla tıkanıklığa ya da sızıntılara, en kötüsü de taşmalara neden olabilir.

Tuvalet Tıkanıklığı Nasıl Tespit Edilir?

Tuvalet gider sistemi kapalı bir sistem olarak inşa edildiği için tıkanıklıklar gözle görülebilir durumda olmaz ve tuvalet tıkanıklığı nedeni bu şekilde tespit edilemez. Eskiden tuvalet tıkanıklığı tespiti için gider sistemini tamamen sökülerek tıkanıklık açma işlemi yapılıyor. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile artık yüksek kaliteli görüş sağlayabilen kameralar, hassas dinleme cihazları ve robotlar gibi sistemler kullanılarak tuvalet tıkanıklığı kolayca tespit edilerek kırma, sökme işlemi yapılmadan tıkanıklık gideriliyor.

Tuvalet tıkanması genellikle giderlerin dirsek kısımlarında meydana geliyor. Bu nedenle tuvalet tıkanması sorunuyla karşılaşmamak için klozet ya da alaturka tuvaletlere tuvalet kâğıdı, ped gibi kâğıt ürünler ya da sert cisimler atılmamalıdır. Tıkanıklığın bireysel müdahaleler ile çözülemediği durumlarda mutlaka uzman tesisat ekiplerinden destek alınmalıdır.

MimarTesisat Tıkanıklık Açma Hizmetleri

MimarTesisat ileri teknoloji ile kullandığı kameralar ve hasat dinleme cihazları ile su kaçakları ya da tıkanıklık gibi sorunları kısa sürede noktasal olarak tespit edebilir. Lavabo ve tuvalet giderlerinde oluşan tıkanıklık kamera sistemleri için kontrol edildikten sonra hızlıca müdahale edilir. Ayrıca tesisat sisteminin ve boruların sağlamlığı kontrol edilerek ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir