Su sızdıran batarya nasıl tamir edilir?

Evlerinizde ve ofislerinizde kullandığımız musluklar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Fakat bazen musluk bataryaları arızalanabiliyor. Bozulmuş bataryalar su israfına neden olurken, evyelerinde lekelenmesine yol açıyor. Özellikle su tasarrufunun büyük önem kazandığı bu günlerde bu mutlaka önüne geçilmesi gereken bir arıza… Üstelik evlerimize gelen şebeke sularının dezenfekte edilmesi içim kullanılan maddelerden ötürü batarya ve evyelerde kalıcı lekelenmeler yaşanabiliyor. Bu yüzden su sızdıran bataryalar mutlaka tamir edilmelidir. Peki, Su sızdıran batarya nasıl tamir edilir?

Evinizde ya da ofisinizde su sızdıran bir batarya var ise, usta çağırmadan önce kendiniz de kontrol edebilir ve küçük arızaları tamir edebilirsiniz. Su sızdıran bataryaları değiştirmek için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler nalburlarda ve marketlerde kolayca bulunabiliyor.

Öncelikle su sızdıran batarya tamiri yapmadan önce ihtiyacınız olan malzemelere kısaca göz atalım;

  • Conta seti
  • Teflon bant
  • Bataryalara uygun kumaş
  • Kurbağacık anahtar

Bu malzemeleri edindiyseniz su sızdıran batarya tamiri aşamasına geçebilirsiniz.

Su sızdıran batarya contası nasıl değiştirilir?

Banyo ve mutfaklarınızdaki bataryalarınız su sızdırıyor ise bunun nedeni genel olarak contanın eskimesi ve zamanla deforme olmasından kaynaklanıyordur. Bu aşamada ilk olarak contayı kontrol etmeli ve değiştirmeliyiz. Öncelikle;

  • Tesisat üzerinde ara musluk olup olmadığını kontrol edelim
  • Ara musluk var ise, vanayı kapatalım. Eğer ara musluk yok ise, ana giriş vanasını kapatmanız yeterli olacaktır.
  • Bazı su tesisat sistemlerinde ara musluklar iki adet olabiliyor. Bu nedenle tamir işlemine başlamadan önce her ikisinin de kapalı olduğundan emin olalım.
  • Vanaları kapatmanızın ardında bir sorun olup olmadığını anlamak için bataryayı açalım ve su tamamıyla kesilene kadar bekleyelim. Bu işlem ile boruda kalan tüm suyu boşaltmış olacağız.
  • Tamir işlemlerine başlamadan önce evye giderinizi mutlaka kapatın. Zira batarya tamiri esnasında bir parça düşer ise kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca onarım işlemine başlamadan önce conta setinizi hazırlayın. İşleme başladıktan sonra bataryanıza uygun contayı kolayca seçebilirsiniz.
  • Batarya başlığında yer alan somunu çıkarın ve bir İngiliz anahtarı ya da boru anahtarı ile sökün. Somun çok sıkı ile bataryayı bir bez parçası yardımı ile sıkarak dönmesini engelleyin.
  • Bu işlemin ardından conta, somun ve bağlantı segmanından oluşan kısaca adına salmastra denilen aparatı yerinden çıkarabilirsiniz.
  • Salmastranın en altında ise contayı göreceksiniz. Su sızıntısının kaynağı da bu contadır. Eski contayı dikkatlice çıkardıktan sonra yerine yeni contayı yerleştirin. Contayı yerine güzelce yerleştirmenizin ardından öncesinde söktüğünüz salmastrayı tekrar bataryaya yerleştirin. .
  • Bu işlemleri tamamlamanızın ardından kapattığınız vanaları açarak musluğu yeniden açın ve sızdırma sorununun devam edip etmediğini kontrol edin.

Bazı durumlarda sızdırmanın nedeni conta kaynaklı olmayabilir. Eğer bataryada bir kırık ya da tesisat sorunu mevcut ise mutlaka uzman bir tesisatçı desteğini almanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir