Kombi montajı hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Yaşam alanlarımızda hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacımızı karşılamamızı sağlayan kombiler oldukça önemli bir yere sahip. Kombimizi seçip montaj yapılacak yeri belirledikten sonra kombi montajı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı aşamalar vardır. Kombi montajı kesinlikle uzmanlık gerektiren bir süreçtir ve çok dikkatli yapılmalıdır.

Uzman desteği olmadan yapılan bir kombi montajı için doğalgaz dağıtım şirketiniz gaz kullanımına onay vermeyebilir. Ayrıca yanlış yapılan bir kombi montajı işlemi için de gaz kullanımına izin verilmeyebilir. Kombi montajı nasıl yapılır sorusu arama motorlarında en fazla aranan konulardan biridir. Peki, kombi montajı nedir?

Kombi montajı yaşam alanlarınızın ısınmasını ve sıcak su ihtiyacınızı karşılayan kombinin uygun alan seçilerek, standartlara uygun vana, baca borusu ve borular gibi tesisat elemanlarının birbirleri doğru ve güvenli şekilde bağlanarak monte edilmesi işlemidir. Kombi montajı yapmadan önce kombinin kullanılacak ortamın projeye uygun olarak seçilmesi gerekiyor. Eğer kombi dış mekâna koyulacaksa donma riskine karşı önlem alınarak, dolap ve ısı yalıtım malzemeleri gibi koruyu elemanlar kullanılması gerekmektedir. Peki, kombi montajı hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Kombi montajı yapılacak alan patlayıcı maddelerden uzak olmalı ve çok ısınan ortamlara kurulumdan kaçınmalıdır. Açık alanlar için donma riskinden kaçındığımız gibi kombi montajını hava akışının sağlıklı bir şekilde sağlandığı pencere kenarlarına ya da donma riskinin ortadan kaldıracağımı elemanlarla birlikte balkonlara sağlamak oldukça idealdir. Ayrıca kombi ustası açısından bağlantıların sıkıntısı yapılabileceği bir alan seçimi de önemlidir. Bu nedenle kombi montajı yapılmadan önce duvar ve yapı kontrol edilir.

Güvenli Bir Montaj

Söz konusu ısınma ve güvenlik olduğunda sağlıklı ve verimli şekilde doğalgaz akışının sağlanması için profesyonel kombi montajı yapan tesisat firmaları ile çalışılmalıdır. Zira can ve mal güvenliğimiz açısından dikkatle yapılası gereken kombi montajı uygun şartlar ve koşullara göre yapılmalıdır. Kombi montajı işleminde daima güvenlik öne plana alınarak bir tesisat çekilmelidir.

Montaj işlemi tamamlanmadan önce tesisat sürecinin etkileyecek detaylar ve unsurlar doğru şekilde incelenerek tahlil edilmelidir. Duvar askı bağlantıları genelde en önce monte edilir. Sonraki aşamada baca çıkışı için uygun kurulum sağlanır. Baca mutlaka şartnamelere uygun şekilde takılır. Kombi montajı hazırlandıktan sonra ise test aşamasına geçilir. Bu aşamada bir sorun var mı, sistem sağlıklı çalışıyor mu gibi hususlar dikkatle incelenir. Bu test sürecinde sıcak suyun, gazın kontrolü sağlanır. Kalorifer sistemine dağılımı incelenir. Ve son aşamada gerekli onaylar için doğalgaz dağıtım şirketinin onayına sunulur.

Kombi montajı işlemi için mutlaka profesyonel ve gerekli donanıma sahip tesisat firmaları ile çalışmalısınız. Unutmayın, önce can ve mal güvenliği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir